Naar overzicht

Een (bio)logische samenwerking: IJscuypje en Weerribben Zuivel

Eerlijke producten

Aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt de biologische zuivelboerderij Weerribben Zuivel. Deze boerderij bestaat uit een biologische veehouderij met daarnaast een ambachtelijke zuivelfabriek. Dé kans voor een unieke samenwerking! IJscuypje gaat dan ook volledig over op biologische zuivel.

" Het grootste gedeelte van het jaar lopen onze koeien buiten "

Klaas de Lange (eigenaar van Weerribben Zuivel): “Het grootste gedeelte van het jaar lopen onze koeien buiten. In de koudere maanden als het land te nat is en er te weinig gras op het land staat voor de koeien, verblijven ze in een grote stal. We besteden veel aandacht aan ‘koecomfort’ en diervriendelijkheid. De koeien kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden.”

Ons roomijs wordt gemaakt van Jerseymelk. Laten we beginnen met kort vertellen waar deze melk vandaan komt: inderdaad van de Jersey koeien! Deze koeien kennen hun oorsprong op eiland Jersey op zo’n 22 kilometer voor de Franse kust van Normandië. De melk is “ ietsje anders” van samenstelling dan de gewone koemelk. Dit verschil zit vooral in een ander soort eiwitten, en bevat van nature iets meer vetten. Hierdoor heeft Jerseymelk een romige en vollere smaak dan gewone (volle) melk. Een bewuste én lekkere keuze uit de natuur!