Naar overzicht

Een (bio)logische samenwerking: IJscuypje en Weerribben Zuivel

Eerlijke producten

Aan de rand van Nationaal Park Weerribben-Wieden ligt de biologische zuivelboerderij Weerribben Zuivel. Deze boerderij bestaat uit een biologische veehouderij met daarnaast een ambachtelijke zuivelfabriek. Dé kans voor een unieke samenwerking! IJscuypje gaat dan ook volledig over op biologische zuivel.

" Het grootste gedeelte van het jaar lopen onze koeien buiten "

Klaas de Lange (eigenaar van Weerribben Zuivel): “Het grootste gedeelte van het jaar lopen onze koeien buiten. In de koudere maanden als het land te nat is en er te weinig gras op het land staat voor de koeien, verblijven ze in een grote stal. We besteden veel aandacht aan ‘koecomfort’ en diervriendelijkheid. De koeien kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen wanneer ze gemolken willen worden.”

Van de melk van deze koeien maakt Weerribben biologische zuivelproducten, rechtstreeks en vers van de boerderij. Vervolgens wordt deze zuivel bij IJscuypje gebruikt om ambachtelijk room- én yoghurtijs van te maken. Ook onze milkshakes worden sinds kort gemaakt van biologische melk en yoghurt. Een bewuste én lekkere keuze uit de natuur!